Társadalmi felelősségvállalás

Felelősséggel másokért és környezetünkért

Társadalmi felelősségvállalás

A BNP Paribas Cardif Biztosító életében rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, mely az eseti, kisebb projekteken, különböző alapítványok támogatásán túl az üzleti tevékenységünkben való felelős magatartás tanúsítását is magában foglalja.

Célunk, hogy vállalati kultúránkban hangsúlyosan legyenek jelen olyan értékek, mint például az ügyfél- illetve emberközpontúság.

Jótékonysági tevékenységeinkhez – legyen szó karácsonyi adománygyűjtésről vagy hátrányos helyzetű gyermekek/fiatal felnőttek nevelésére, utógondozására specializálódott otthonok környezetének fejlesztéséről - munkatársaink örömmel csatlakoznak, elősegítve ezáltal a társadalmilag rászorult csoportok illetve személyek életkörülményeinek javítását és jólétének biztosítását.

A BNP Paribas Cardif kiemelten kezeli továbbá munkatársai elkötelezettségét, célként tűzve ki a dolgozói elégedettség növelését, hiszen az elégedett munkavállaló munkája során is a leghatékonyabb, legmegfelelőbb üzleti megoldásra törekszik. Ennek egyik eleme az évente elvégzendő, munkavállalói elégedettségi felmérés, mely pontos visszajelzést ad arról, hogy a munkavállalók hogyan látják a BNP Paribas Cardifot mind helyi, mind pedig csoport szinten, és mely területek esetében várnak további fejlődést a cégtől.

A BNP Paribas csoport tagjaként jövőbeli céljaink között szerepel egy olyan, globális CSR politika megalkotása, ahol a magyarországi leányvállalatok egy jó ügy érdekében közösen léphetnek fel, mindezt természetesen az eddigiekben megvalósult jótékonysági, közösségi támogatási akciók mellett.

Társadalmi felelőségvállalási programjaink 2020-ban, avagy amikre büszkék vagyunk

Cégünk 2020-ban is különös figyelmet szentelt a társadalmi felelősségvállalásnak, melynek központjában legfőképpen a koronavírus okozta nehézségekben szenvedők álltak. Arra törekedtünk, hogy az emberek élethelyzetéhez igazodva, ott lehessünk, ahol legnagyobb szükség van ránk. Emiatt is adományoztunk az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, mellyel támogattuk őket egy 20.000 mg/H típusú ózongenerátor beszerzésében. Szintén az alapítványt segítettük egy újabb összeggel, melyet 1 db BEKO HTV-8733 XSO mosó- és szárítógép megvásárlására használtak fel.

    

Ebben az évben cégünk új helyre költözött, melynek kapcsán a jó állapotban lévő használt irodai bútorainkat eladományoztuk. Ennek segítségével támogattuk a Heim Pál Gyermekkórházat, illetve a Fővárosi Önkormányzat Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Alapítványát.

Fontos számunkra a jó közösség és az elégedett munkavállalók. Munkatársaink és partnereink megajándékozásakor kiemelt hangsúlyt fordítunk arra, hogy felhívjuk a figyelmet a másokon való segítés és a környezettudatosság fontosságára, valamint a meglepetések vásárlásával támogassuk a hátrányos helyzetűeket. Erre jó példa volt a nőnap a BNP Paribas Cardifnál, ugyanis a hölgy kollégáink a Magyar Hospice Alapítvány szimbólumát, egy sárga nárcisz kitűzőt kaptak, ezzel is támogatva tevékenységüket. Szintén ezen a napon hallhattunk a fennttartható divatról egy előadást, mivel fontos számunkra környezetünk, így munkatársainkat és a minket körülvevő embereket is erre bíztatjuk.

Karácsonyi ajándékozás keretében a BeSweet édességek révén támogattuk globális szinten az etikus kereskedelmet, valamint lokális szinten a hazai megváltozott munkaképességű személyek esélyegyenlőségét.

Szintén programunk része volt a már nem használt asztali számítógépek és notebookok adományozása Nagydobosra gyermekotthonok számára, melyet júliusban valósítottunk meg.

Szeptemberben csapatépítő jótékonysági főzést tartottunk a BOOOK Kitchen közreműködésével, majd az elkészített ételeket és finomságokat a Budapest Bike Maffia segített eljuttatni hajléktalan emberek részére.

Az utolsó hónapban sem tétlenkedtünk ugyanis a cégcsoportunk szervezésében a decembert véradással indítottuk. Büszkék vagyunk a BNP Paribas Cardif Biztosító és a cégcsoport összes kollegájára a lelkesedésért és a részvételért.

Az ünnepek közeledtével 110 db mikuláscsomagot osztottunk ki a Bolyai, Berznói, Nyírszőlősi és Nagydobosi gyermekotthonoknak a BNP Paribas Bankkal.

Nagydobosra továbbá tisztítószereket, tartós élelmiszereket juttattunk el, melyet munkatársainkkal közösen gyűjtöttünk össze.

Mindemellett a Csodalámpa Alapítványon keresztül két beteg gyermek kívánságát teljesíthettük a BNP Paribas Bankkal közösen. Ezen program keretein belül egy jó minőségű tabletet és egy Xboxot ajándékozhattunk.

A vállalati kultúra szerves részévé téve a társadalmi felelősségvállalást, a BNP Paribas Cardif példamutató szerep felvállalását tűzte ki célul, amelynek eléréshez cégünk számos jótékonysági lépést megtett és ennek folytatását tervezzük a következő évben is.

 

BNP Paribas Group

Ismerje meg csoportszintű célkitűzéseinket és tevékenységünket a társadalmi felelősségvállalás terén

Részletek